Burse - Fonduri mutuale

BRD, cea mai slabă evoluţie din indicele BET, în 2017

BRD, cea mai slabă evoluţie din indicele BET, în 2017

Autor: Dan Grigore Ivan

13.01.2017, 00:04 643

Acţiunile BRD, a doua bancă din sistemul românesc după activele pe care le are în administrare, după BCR, au scăzut de la începutul acestui an cu peste 4%, una dintre cele mai slabe evoluţii ale unui constituent al indicelui BET, referinţa bursei de la Bucureşti. În comparaţie, indicele BET a avansat în 2017 cu 1,74%. La acest preţ, banca are o capitalizare de 8 mld. lei. Spre comparaţie, Banca Transilvania a ajuns la 8,5 mld. lei capitalizare.

Cu toatea acestea, valoarea de piaţă a BRD s-a apreciat în ultimele şase luni cu 19,8%, în timp ce acţiunile băncii-mamă, Société Générale, au crescut cu 56,79% în ultimele şase luni. Société Générale a beneficiat de valul puternic ce a purtat marile grupuri financiare mondiale către avansuri considerabile, în special după ce promisiunile de peste Ocean cu privire la măsuri de dereglementare şi scăderi de taxe au alimentat optimismul investitorilor cu privire la viitorul sectorului financiar, puternic afectat în ultima perioadă de fenomenul dobânzilor negative sau de frica privind posibile efecte de contagiune ce ar putea afecta întreg sistemul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO