Bursa românească, în topul creşterilor la nivel mondial anul acesta

8 mar 2012 Autor: Bogdan Cojocaru

Bursa de la Bucureşti (BVB) s-a plasat pe locul patru într-un clasament al creşterilor înregistrate de la începutul anului în rândul a 78 de burse, potrivit firmei de brokeraj britanice Bespoke Invest, cu un avans de 21,4%.

O creştere mai mare decât a bursei autohtone a fost consemnată de câteva burse exotice, precum Venezuela (37%) şi Vietnam (26,3), respectiv de bursa din Rusia, care a urcat cu 21,7% în acelaşi interval.

După bursa românească, printre bursele din regiune, doar cea din Turcia a consemnat o creştere importantă, respectiv de 16%, în timp ce pieţe precum Ucraina sau Bulgaria au înregistrat scăderi uşoare, de 1,3% şi respectiv 3,1% înb acelaşi interval.

 

Cuvinte cheie:
Bursa de la Bucureşti
, burse
, actiuni

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide