Burse - Fonduri mutuale

Gheorghe Albu preia locul lui Hrebenciuc jr. în boardul SIF2

Gheorghe Albu preia locul lui Hrebenciuc jr. în boardul...

Autor: Roxana Pricop

11.02.2015, 00:05 378

Acţionarii SIF Moldova (SIF2), societate cu active de 1,3 mld. lei în gestiune, l-au ales pe fostul deputat PDL Gheor­ghe Albu membru în consiliul de administraţie, pe locul lăsat vacant în decembrie de Andrei Hrebenciuc, ares­tat preventiv în perioada octombrie-decembrie într-un dosar privind retrocedarea ilegală a peste 40.000 de hectare de pădure.

Mandatul său este de doi ani, până în aprilie 2017. Gheorghe Albu, doctor în economie, este în prezent lector la ASE şi consilier parlamentar. El se numără printre fondatorii Partidului Democrat (PD), iar din 1990 şi până în 2012 a fost deputat în Parlament din partea PD şi ulterior a PDL. Din 2012 şi până în februarie 2014, el a ocupat funcţii de comisar în cadrul fostei Comisii Naţionale a Valorilor Mobiliare, membru neexecutiv şi consultant la ASF.

Pentru această poziţie a mai candidat şi Aurelian Mircea Radu Trifa, manager al unui fond de investiţii şi administrator la mai multe companii. La AGA derulată ieri de SIF au fost prezenţi 19,4% din acţionari, Gheorghe Albu fiind ales cu o majoritate de 80% din voturi.

Acţiunile SIF2 au crescut cu 0,8% în şedinţa de ieri, până la 1,7 lei/titlu. SIF2 are o capitalizare bursieră de 876 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO