Listări de toamnă: Deţinătoarea francizelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell şi-a anunţat oficial intenţia de a veni pe bursă. Celebra bancă Rotschild va îndeplini poziţia de Financial Adviser

10 oct 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Sphera Group, compania ce deţine francizele de pe pieţele din România, Moldova sau nord-estul Italiei ale lanţurilor de resturante KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell, a anunţat oficial intenţia de a se lista pe piaţa de capital de la Bucureşti, prin vânzarea unui pachet de 25% din acţiunile grupului.

Acţionarii Sphera sunt antreprenorii Radu Dimofte, Lucian Vlad şi Nicolae Badea. Intermediarii ofertei vor fi Wood & Company, în calitate de Sole Global Coordinator şi Joint Bookrunner, în vreme ce Raiffeisen Bank şi Alpha Finance România acţionează ca Joint Bookrunner şi respectiv Co-Lead Manager. De asemenea, celebra bancă Rotschild va îndeplini poziţia de Financial Adviser. 

Detaliile ofertei, în special preţul de listare, nu s-au anunţat. Analiştii de pe bursă consideră că Sphera va obţine o evaluare totală de peste 300 milioane euro.

Printr-o eventuală listare cu succes a companiei, bursa locală ar putea câştiga un nou sector, respectiv al bunurilor de consum şi restaurante, cu atât mai mult cu cât acesta a înregistrat în ultima perioadă un avans puternic pe fondul urbanizării tot mai accentuate şi al lunei creşteri economice tractate în principal de consum.

„Considerăm că avem un potenţial de creştere semnificativ în anii următori, atât în ceea ce priveşte rezultatele restaurantelor existente, cât şi prin deschiderea de noi restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, precum şi prin dezvoltarea unui business semnificativ KFC în Italia. Planul nostru este de a depăşi 240 de restaurante până la finalul anului 2022“, a spus Mark Hilton, CEO al Sphera Group.

De la începutul anului bursa a crescut susţinut în prima parte a anului, în mai, când s-au înregistrat maximele din acest an, cu o creştere faţă de ianuarie peste 20%. De atunci, piaţa este în scădere.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.10.2017

 

Cuvinte cheie:
Listari
, bursa
, BVB
, Sphera Group
, francize
, KFC
, Pizza Hut
, Taco Bell
, restaurante
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide