Burse - Fonduri mutuale

Redeschiderea magazinului Cocor a dublat afacerile companiei în trim. IV

Autor: Adrian Ionut Cojocar

17.01.2011, 23:55 21

Cocor Bucureşti (COCR), compania care controlează complexulcomercial cu acelaşi nume din centrul Capitalei, a raportat înultimele trei luni ale anului trecut o cifră de afaceri de 8,4 mil.lei (2 mil. euro), de peste două ori mai ridicată decât în aceeaşiperioadă a anului precedent.

Aceştia sunt primii indicatori financiari raportaţi de Cocor încare se văd efectele redeschiderii complexului comercial începândcu luna octombrie din 2010, după doi ani şi jumătate în care a fostînchis pentru modernizare.

Cocor a transformat centrul comercial din zona Unirea într-undepartment-store de cosmetice, bijuterii, decoraţiuni interioare şifashion, în urma unor investiţii de 24,5 milioane de euro, plusTVA.

Afacerile raportate de companie în trimestrul al patrulea din2010 sunt duble şi faţă de acelaşi interval din 2007, ultimaperioadă în care magazinul Cocor a fost deschis.

"Veniturile companiei au fost susţinute de închirierea înproporţie de 85% a magazinului, de exploatarea mediafaţadei, precumşi a celor 200 de locuri de parcare supraetajate de sub magazin", adeclarat Dan Bărbulescu, preşedintele Cocor.

Ca urmare a avansului afacerilor, Cocor a realizat un profit netde 2,8 mil. lei din activitatea de bază, după ce în perioadaoctombrie - decembrie din 2009 era pe zero. În trimestrul alpatrulea din 2006 şi 2007, înainte de modernizare, Cocor raportasepierderi din exploatare, care s-au cifrat la 4 mil. lei şirespectiv 970.000 de lei.

Deşi în creştere, cifrele se află sub aşteptările conduceriiCocor, care previziona pentru trimestrul patru din 2010 afaceri de9,1 mil. lei (2,1 mil. euro) şi un profit net de 2,2 mil. lei(circa 510.000 de euro). Firma a raportat un câştig net preliminarmai mic, de 1,06 mil. lei (249.000 de euro).

Săptămâna trecută conducerea Cocor s-a plâns că restricţiile detrafic în zona parcării afectează fluxul de vizitatori şi implicitvânzările magazinelor din complex şi a anunţat că ar putea daprimăria în judecată din această cauză.

În prezent reprezentanţii Cocor au revenit la sentimente maibune şi spun că vor colabora cu Primăria Capitalei pentrufluidizarea zonei.

"În 2011 intenţionăm creşterea gradului de ocupare prinînchirierea de noi spaţii comerciale în cadrul Cocor DepartmentStore. În acelaşi timp colaborăm cu primăria pentru fluidizareazonei din vecinătatea parcării Cocor astfel încât să oferimcondiţii cât mai bune de acces şi parcare clienţilor noştri", aadăugat Bărbulescu. Conducerea Cocor estima pentru 2010 un traficmediu de 10.000 de persoane pe zi, urmând ca în 2011 numărulacestora să urce la 11.000 de vizitatori.

Titlurile Cocor au fost ultima dată tranzacţionate pe data de 6ianuarie, când cotaţia a urcat cu 6,6%, până la 225 lei/unitate. Laacest nivel, capitalizarea Cocor este de 15,9 mil. euro.

Principalii acţionari ai societăţii sunt Liviu Ursan (14,8%),Daniel Stoica (14,6%), fondul Broadhurst Investments (13,3%), SIFTransilvania (10,2%) şi SIF Muntenia (10%). Fostul preşedinte alCocor, Aurel Beşliu, mai deţine direct şi indirect circa 16% dincompanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO