Burse - Fonduri mutuale

Topul brokerilor la S1. Brokerii cehi rămân lideri într-o piaţă la jumătate faţă de 2014

Topul brokerilor la S1. Brokerii cehi rămân lideri...

Autor: Radu Bostan

02.07.2015, 00:07 373

Brokerii firmei cehe Wood & Co. şi cei de la Swiss Capital îşi dispută primele două poziţii în topul intermediarilor după primul semestru, însă la diferenţă mică după valoarea tranzacţiilor perfectate, fiecare având puţin peste 20% din totalul rulajului în cele şase luni.

Podiumul este completat de Raiffeisen, care a in­ter­mediat 12,5% din valoa­rea tranzacţiilor pe piaţa principală. Următorii 37 de brokeri îşi împart restul de 40% din piaţă, niciunul neavând mai mult de 7% din rulaje.

Brokerii de pe bursă îşi împart însă o „plăcintă“ tot mai mică, rulajele din primul semestru fiind la jumătate faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, deşi între timp piaţa a primit o infuzie de capital nou prin listarea Electrica (EL).

De altfel, cu tranzacţii de doar 8 mld. lei în prima jumă­tate a anului, lichiditatea pieţei a scăzut sub nivelul din S1 din 2013, când pe bursă nu existau nici Nuclearelectrica (SNN) nici Romgaz (SNG). Primele două companii s-au listat în toamna anului 2013, iar Electrica în urmă cu un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO