Business Construct

Cum şi-a construit imperiul din imobiliare Iulian Dascălu, omul care a investit peste 620 mil. euro

Cum şi-a construit imperiul din imobiliare Iulian...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.04.2017, 09:00 1107

Grupul Iulius, controlat de Dascălu, lucrează la construirea unui ansamblu multifuncţional, Openville din Timişoara, format din şapte clădiri, o investiţie totală de 220 de milioane de euro, bani proveniţi din surse proprii şi din credite.

Sursa de finanţare pentru proiectul din Timişoara este împrumutul luat de la bancă, model pe care, de altfel, Iulian Dascălu l-a urmat şi în cazul celorlalte proiecte pe care le-a ridicat. Bilanţul tuturor investiţiilor pe care omul de afaceri Iulian Dascălu le-a făcut până acum în România a ajuns la un total de 620 de milioane de euro, pentru ansamblurile de retail şi de birouri pe care le-a dezvoltat în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava.

„Investiţia în proiectul Openville, în valoare de peste 220 de milioane de euro, provine din fonduri proprii şi din împru­muturi bancare, (finanţarea proiectelor Iulius se face – n. red.) prin acce­sarea de credite bancare, având o colaborare foarte bună cu instituţiile financiare. Până acum am investit aproximativ 620 de milioane de euro în proiecte mixte, centre comerciale de tip mall şi clădiri de birouri, în care lucrează, la Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava, peste 18.000 de persoane“, spune Iulian Dascălu pentru ZF într-un set de răspunsuri transmis pe e-mail.

Openville va crea spaţii de birouri pentru 13.500 de persoane. Pe lângă com­ponenta de birouri, ansamblul de 594.000 de metri pătraţi din Timişoara urmează să aibă şi o parte comercială, pentru retaileri.

„Deşi, ca pondere, birourile sunt dominante în proiect, cu un total de peste 130.000 de metri pătraţi, Openville include şi o componentă de retail, o suprafaţă adiţională de 60.000 de metri pătraţi pe lângă cei 71.000 de metri pătraţi pe care îi are Iulius Mall Timişoara. Gradul de închiriere pentru noua suprafaţă este, în prezent, de 80%, urmând să anunţăm retailerii. Lucrările de extindere a Iulius Mall Timişoara vor fi demarate în acest an“, spune Iulian Dascălu.

Grupul de companii Iu­lius deţine patru malluri sub bran­dul Iulius, câte unu în fie­care dintre oraşele amin­tite. Pe segmentul office, com­pania a dezvoltat la nivel na­ţional peste 58.000 de metri pătraţi de birouri clasa A.

După ce, la începutul anului, a anunţat că lucrările la prima clădire din ansam­blu, UBC 2, au fost finalizate, compania a de­ma­rat procesul de ridicare a celui de-al doilea imobil, UBC 1, cu 12 niveluri şi o suprafaţă închi­riabilă de 13.000 de metri pă­traţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO