ZF 24

Tranzacţie importantă pe bursă: One United Properties, controlat de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, vinde prin plasament privat 9,5% din capital. Pretul total al pachetului de actiuni este de 324 mil.lei

Tranzacţie importantă pe bursă: One United Properties,...

Autor: Roxana Rosu

12.04.2024, 11:02 2143

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, controlat de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, va derula o ofertă de plasament privat accelerat pentru vânzarea unui pachet de 360 milioane actiuni, reprezentând circa 9,5% din capitalul companiei.

La pretul de tranzactionare de vineri de la BVB, de 0,9 lei/actiune, valoarea totală a pachetului vândut este de 324 milioane lei.

Fondurile obtinute vor fi folosite de către vânzători pentru a subscrie acţiuni în viitoarea majorare de capital social a societăţii.

SSIF Swiss Capital va acţiona în calitate de Global Coordinator şi Bookrunner.

Pachetul de actiuni va fi vândut de actionarii Vinci VER Holding (27,7% din capital), OA Liviu Holding Invest (27,7% din capital, CC Trust Group  AG (5,4% din capital) şi Altius (0,2%).

Actiunile ONE au o valoare nominală de 0,2 lei. Pretul de tranzactionare la BVB este de 0,95 lei/actiuni, în scădere vineri cu 7%.

One United Properties are 3,8 mld. lei capitalizare şi este deţinută în proporţii egale de 27,7% de OA Liviu Holding Invest şi Vinci Ver Holding, vehicule controlate de fondatorii Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu. CC Trust Group AG este o societate înfiinţată în  Elveţia de Claudio Cisullo, preşedintele Consiliului de Administraţie al ONE United PRoperties.

Acţiunile ONE se tranzacţionează în scădere cu 3% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 160 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO