Business Hi-Tech

Bob van Dijk, CEO al Naspers: Migraţia consumatorilor de la PC-uri către mobile va fi cea mai mare schimbare din business în următorii 2-3 ani

Bob van Dijk, CEO al Naspers: Migraţia consumatorilor de...

Autor: Adrian Seceleanu, Sorin Pâslaru

01.09.2016, 19:00 350

Şeful Naspers Global, o companie cu vânzări de 12 mld. dolari pe an, a discutat cu ZF  la Bucureşti despre viitorul comerţului electronic şi trendurile în IT&C.

Una dintre cele mai mari schimbări prin care va trece în următorii 2-3 ani piaţa de comerţ electronic, inclusiv în România, va fi cea provocată de migrarea clienţilor de pe ecranele mari ale computerelor către ecranele mici ale smartphone-urilor, unde afişarea produselor dar şi a reclamelor într-un format eficient şi care să-i şi atragă pe clienţi reprezintă o provocare uriaşă, spune Bob van Dijk, CEO al Naspers - unul dintre cele mai puternice grupuri din indus­tria globală de comerţ electronic şi acţio­narul majoritar al eMag - cel mai mare ma­ga­zin online local -, care are operaţiuni şi în regiune.

„O schimbare-cheie, care va avea loc în industrie este cea legată de utilizarea smartphone-urilor. Acum 2-3 ani spre exem­plu 10-15% din traficul eMag venea de pe dispozitive mobile, iar acum a trecut de 50%. A avut loc o schimbare masivă. Iar eu cred că acest procent va creşte şi mai mult în timp. Nu vreau să prezic viitorul, dar vasta majoritate a traficului va veni de la dis­pozitivele mobile”, a declarat Van Dijk într-un in­ter­viu acordat ZF. Chiar dacă utilizatorii au început să folosească din ce în ce mai mult te­lefoane cu ecrane de peste 5 inchi (aproximativ 14 cm), care acum câţiva ani erau considerate uriaşe, provocarea pentru ma­gazinele online - dar şi pentru restul com­pa­­niilor - va fi să găsească soluţii pentru a livra con­­ţinutul (oferte comerciale, specificaţiile pro­­­duselor, imagini, reclame etc.) într-un for­mat care să fie considerat atractiv de către clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO