Business Hi-Tech

Dezvăluire din rapoartele RCS&RDS: Criza din energie din iarnă a măturat 10 milioane de euro din profitul operaţional al companiei. “Vrem să tăiem la jumătate energia livrată clienţilor B2B”

Dezvăluire din rapoartele RCS&RDS: Criza din energie din...

Autor: Adrian Seceleanu

12.04.2017, 16:26 59195

Furtuna prin care a trecut piaţa energiei din România la începutul acestui an, când preţurile spot au ajuns la peste 100 de euro pe MWh faţă de media obişnuită de 33 de euro MWh, a costat compania de cablu RCS&RDS aproape 10 milioane de euro din profitul operaţional din ultimul trimestru al anului 2016 şi primul trimestru din 2017.

“Din cauza volatilităţii neobişnuite a preţului electricităţii din România din perioada decembrie 2016-februarie 2017 costul electricităţii achiziţionat de la alţi furnizori a crescut în timp ce încasările noastre de la clienţi au fost unele fixe. Această situaţie a avut un impact negativ asupra profitului nostru operaţional (EBITDA), determinând o pierdere de 2,3 milioane de euro pentru trimestrul patru al anului 2016.  În prezent estimăm o pierdere de aproximativ 7 milioane de euro din EBITDA pentru activităţile noastre din industria de energie pentru primul trimestru din anul 2017”, conform datelor din raportul anual al companiei pe 2016.

Conform datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie anul trecut RCS&RDS avea o cotă de 2,57% din piaţa de furnizare de energie către clienţii finali, mai mult decât gigantul OMV Petrom şi mai mult decât compania Arelco Power, care a intrat în insolvenţă pe fondul exploziei preţurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO