Business Hi-Tech

Munteanu, Samsung: Peste doi ani probabil că nu vom mai vorbi de feature phones

Alexandru Munteanu, şeful diviziei telecom a Samsung Electronics România
Targetul nostru de anul acesta este ca unu din două smartphone-uri vândute să fie Samsung şi nu suntem departe de realizarea acestuia. Având în faţă ultimul trimestru al anului, care este cel mai bun, putem să fim la sfârşitul anului acolo.

Alexandru Munteanu, şeful diviziei telecom a Samsung Electronics România Targetul nostru de anul acesta este ca unu din două smartphone-uri vândute să fie Samsung şi nu suntem departe de realizarea acestuia. Având în faţă ultimul trimestru al anului, care este cel mai bun, putem să fim la sfârşitul anului acolo.

Autor: Ioana Nita

17.10.2014, 00:08 441

Piaţa totală de telefoane mobile din România a crescut ca volum în primele opt luni ale anului cu 25% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, vânzările de smartphone-uri înregistrând creşteri spectaculoase – de circa 85%, ceea ce arată că procesul de trecere de la „feature phones“ (telefoane care au doar funcţiile de bază, precum apeluri, SMS-uri etc.) la telefoanele inteligente este tot mai accelerat, potrivit lui Alexan­dru Mun­teanu, şeful diviziei telecom din cadrul Sam­sung Electronics România.

„Dacă se va menţine acest ritm de creştere, probabil că peste doi ani nu vom mai vorbi de feature phone. Preţurile scad, cel mai ieftin smartphone a ajuns să coste acum cât un feature phone“, a declarat Munteanu.

În prezent, preţul unui smartphone care rulează sis­­temul de operare Android porneşte de la 250 de lei în magazinele online ale retailerilor electro IT. Cele mai multe telefoane mobile se vând în continuare în proporţie de 70% prin intermediul operatorilor telecom, dat fiind că aceştia oferă subvenţii pentru achiziţia terminalelor. Anul trecut, în Ro­mâ­nia s-au vândut circa 1,5 milioane de smart­phone-uri, conform estimărilor din piaţă, iar pentru sfârşitul acestui an se anticipează că vânzările vor depăşi două milioane de unităţi.

„Până la sfâşitul acestui an piaţa de smartphone-uri va ajunge la aproximativ 2,5 milioane de unităţi, în condiţiile în care în primele şase luni s-au vândut circa un milion de unităţi, iar ultimul trimestru este cel mai bun“, a precizat Mun­teanu. În lunile noiembrie şi decembrie se realizează de obicei cele mai mari volume datorită promoţiilor de Black Friday şi sărbătorilor de iarnă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO