Business Hi-Tech

OTE mai cere o amânare de 45 de zile ca să se hotărască daca va cumpăra şi restul de acţiuni la Romtelecom

Autor: Adrian Seceleanu

30.03.2011, 10:51 27

Grupul de telecomunicaţii OTE a cerut statului român o nouăamânare de 45 de zile pentru a oferi un răspuns şi un preţ în ceeace priveşte achiziţia pachetului de acţiuni de 46% din Romtelecomde la guvern, a declarat miercuri ministrul Comunicaţiilor ValerianVreme. El a precizat că OTE a angajat banca Citigroup pentru aevalua compania românească.

Oficialul român a declarat la jumătatea lunii februarie căstatul intenţionează să listeze la bursă acţiunile pe care le mai deţine laoperatorul român de telecomunicaţii, dacă OTE nu face o ofertăfermă până la sfârşitul lunii martie.

"Conform contractului de privatizare, Ministerul Comunicaţiilora solicitat OTE prezentarea, până la finele anului 2010, a uneioferte de cumpărare a pachetului de acţiuni deţinut de stat laRomtelecom, termen decalat ulterior cu trei luni, la solicitareagrupului elen", a declarat Vreme în luna februarie. "N-aş vinde încazul unei oferte cu mult sub un miliard de euro", a subliniatatunci oficialul român.

Grupul elen OTE nu a dorit să comenteze afirmaţiile făcute de ministrulcomunicaţiilor. "Nu avem comentarii în legătură cu subiectelemenţionate", a precizat pentru ZF Elpida Trizi, Media RelationsManager al grupului elen OTE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO