Business Hi-Tech

Piaţa de smartphone-uri din România sare la 4,4 milioane de unităţi în acest an

Piaţa de smartphone-uri din România sare la 4,4...

Autor: Adrian Seceleanu

03.04.2017, 00:07 655
Piaţa de smartphone-uri nu mai are resurse de a creşte cu 60-70% aşa cum se întâmpla în urmă cu 5-6 ani, însă îşi va păstra tendinţa pozitivă, iar numărul de unităţi livrate va trece de 4,4 milioane în acest an, potrivit estimărilor Samsung, liderul pieţei locale de mobile.

„Ne aşteptăm ca piaţa să crească în acest an cu aproximativ 10% până la 4,4 - 4,5 milioane de unităţi, ritm aproximativ egal cu cel înregistrat în anul precedent. Obiectivul nostru este clar şi simplu, să rămânem lideri, cu o cotă de peste 40% din piaţă“, a declarat într-un interviu pentru ZF Cristian Cojocaru, şeful diviziei de echipamente de telecom din cadrul subsidiarei locale a gigantului sud-co­reean Samsung.

Încetinirea are loc şi în contextul în care zona urbană se apropie de saturaţie pe segmentul smartphone-urilor, iar segmentul de utilizatori dispuşi să treacă de la un telefon simplu la unul inteligent este în scădere.

„Până anul trecut piaţa a beneficiat şi de influxul de utilizatori de telefoane simple care treceau pe smart­phone-uri. Acum acest ritm se va reduce“, chiar dacă proporţia clienţilor cu telefoane simple rămâne una ridicată de aproape 40% din piaţă. „Pe piaţă va exista în continuare un nucleu dur de utilizatori de feature phone-uri, de telefoane simple“, explică reprezentantul Samsung.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO