Business Hi-Tech

Steve Jobs a "înviat"! Creatorul iPhone şi-a anunţat prezenţa la conferinţa Apple

Steve Jobs, în concediu medical din ianuarie, va participa la conferinţa anuală a Apple

Directorul general al Apple, Steve Jobs, aflat în concediumedical din ianuarie, va participa la conferinţa anuală a companieiprogramată pe 6 iunie, relatează Reuters.

Anunţul Apple nu precizează care va fi rolul lui Jobs laconferinţă, sau dacă îşi va relua activitatea.

Prezenţa lui Jobs, supravieţuitor al unui cancer pancreatic, vamarca una dintre rarele ocazii în care a fost văzut în public, laun eveniment al Apple, de când a intrat pentru a treia oară înconcediu medical, la începutul acestui an.

Investitorii urmăresc cu maximă atenţie starea de sănătate a luiSteve Jobs - în condiţiile în care el este văzut ca artizanulrevenirii spectaculoase a Apple în prim planul industriei IT şi alintrării companiei pe segmentul smartphone-urilor. Pe fondulvânzărilor puternice ale telefoanelor mobile iPhone, ale playereloriPod şi ale tabletei iPad, compania a ajuns cea mai valoroasăcompanie IT din lume, în faţa unor rivali tradiţionali precum IBMsau Microsoft.

Evoluţia stării de sănătate a lui Jobs este urmărită astfel cumaximă atenţie pe bursă iar, de regulă, toate ştirile legate deşeful Apple au un impact imediat asupra valorii acţiunilor. Înianuarie 2011, când Jobs a anunţat că intră din nou în concediumedical investitorii s-au panicat iar valoarea companiei s-a reduscu 20 de miliarde de dolari în câteva ore.

De când a intrat în concediu medical Jobs a mai apărut în publicla un eveniment Apple în luna martie, la evenimentul de lansare aliPad 2.

Potrivit Bloomberg, Jobs va anunţa pe 6 iunie un serviciu decloud computing al Apple şi o nouă variantă a sistemului de operareal companiilor pentru iPhone, iPad şi variantele cu ecran tactilale iPod.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO