Business Hi-Tech

Veniturile grupului Telekom au urcat în trim. IV 2016 cu 1,5%, la 267 mil. euro, dar profitul a rămas sub presiune

Autor: Adrian Seceleanu

03.03.2017, 00:07 669

Grupul Telekom România, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, a înregistrat în trimestrul IV al anului 2016 venituri totale de 267 mil. euro, în creştere cu 1,5% faţă de anul anterior, evoluţie susţinută de busi­nes­sul de comunicaţii fixe, unde veniturile au a­van­­sat cu 7,4%, conform rezultatelor conso­lidate comunicate de grupul german Deutsche Telekom (DT), acţionarul ma­jo­ritar. Profitul operaţional (EBITDA) al gru­pu­lui a scăzut în trim. IV cu 13,2% până la 46 mil. euro.

Din punctul de vedere al numărului de clienţi, segmentul de servicii de televiziune a continuat să înregistreze o evoluţie pozitivă, la fel ca în ultimele trimestre, în timp pe segmentul de telefonie fixă, internet fix şi telefonie mobilă grupul a înregistrat scăderi pe fondul competiţiei dure din industrie.

Anul 2016 a fost unul în care veniturile Telekom România au fost stabile şi în care mai multe segmente cheie de business - precum cel al serviciilor de televiziune - au înregistrat creşteri, au declarat reprezentanţii grupului despre rezultatele financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO