Vodafone: Piaţa de telecom pentru companii se stabilizează după o scădere de 2-4% anul trecut

9 feb 2016 Autor: Adrian Seceleanu

Consumul de servicii de date şi de smartphone-uri continuă să crească puternic, au declarat în cadrul unei conferinţe Andrea Rossini (st.) - director comercial consumer, Giovanni Chiarelli (centru) - director tehnic şi Markus Lause - director comercial business în cadrul Vodafone

Piaţa de soluţii de comunicaţii fixe şi mobile pentru companii, cu o valoare estimată la aproximativ 3,6 mld. lei (800 mil. euro), s-ar putea stabiliza sau chiar ar putea înre­gistra o creştere uşoară în acest an după ce a înregistrat o scădere uşoară anul trecut.

„Pentru anul 2015 estimăm per total o scădere uşoară, de 2 până la 4%, a pieţei de servicii de comunicaţii pentru companii, care include şi serviciile de voce şi date fixe şi mobile şi cele de tip M2M“, a declarat pentru ZF Markus Lause, director comer­cial pe segmentul business al Vod­afone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă. „Evoluţiile au fost diferite de la segment la segment. În ultimele şase luni, spre exemplu, pentru noi o zonă de creştere sem­ni­ficativă a fost cea a serviciilor de voce şi date fixe, pe care le oferim clienţilor enter­prise. Cele două motoare mari de creştere pentru Vodafone sunt soluţiile M2M şi IT&C, aici am văzut o creştere foarte mare“, a adăugat el, fără a oferi alte detalii.

„În acest an piaţa de servicii de comu­ni­caţii pentru companii se va stabiliza şi ar putea înregistra o creştere uşoară“, a decla­rat Lause. Întrebat cum a evoluat baza de clienţi a Vodafone pe segmentul business, el a spus că operatorul „îşi apără poziţia de lider de pe piaţa din România. Avem o bază foarte stabilă de clienţi şi creştem şi pe zona de fix. Companiile încep să prefere să lucreze cu un singur jucător şi pentru fix, şi pe mobil“.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.02.2016

 
Cuvinte cheie:
companii
, piata
, scadere
, trecut
, vodafone
, telecom
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide