Business Hi-Tech

Zapp concediaza, Alcatel cauta 250 de oameni la Timisoara. Cum comentati?

31.01.2010, 23:50 112

Telemobil (Zapp), operatorul de telefonie mobila achizitionatanul trecut de grupul Cosmote, intentioneaza sa-si reducapersonalul aproape la jumatate prin lansarea unui program deplecari voluntare la care ar putea aplica 350 de oameni, din toatedepartamentele firmei. Compania motiveaza decizia prin "conditiiledificile de pe piata si mediul macroeconomic ostil".
Piata telecom locala a inregistrat anul trecut o scadere deaproximativ 20%. Restructurarea, a doua din istoria recenta a Zapp,vine inainte de fuziunea programata cu Cosmote, numarul trei pepiata de telefonie mobila.
Acelasi mediu economic dificil, care obliga operatorii telecomoccidentali sa taie costurile, a dus insa la crearea in 2009 apeste 200 de locuri de munca la un centru de servicii alAlcatel-Lucent din Romania, la Timisoara.
Gigantul telecom a decis sa deschida la Timisoara centrul prin caresute de ingineri lucreaza pentru retele ale British Telecom sauOrange nu doar din cauza salariilor mai mici, ci si pentru ca nupeste tot in Europa se gasesc usor oameni bine pregatiti in telecomcare vorbesc si germana, si portugheza sau italiana, explicaoficialii Alcatel. "Estimam ca vom angaja in acest an inca 250 deoameni, din care 160 in centrul de servicii", spune Raoul Ros, CEOal Alcatel-Lucent Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO