Business Internaţional

Bursa americană trage aer după şapte şedinţe consecutive de pierderi

Bursa americană trage aer după şapte şedinţe consecutive de pierderi

Autor: Vlad Popescu

04.08.2011, 09:54 435

Bursa de la New York a închis miercuri înurcare, după şapte şedinţe consecutive de declin, însă temerileprivind economia SUA au continuat să genereze nelinişte în piaţă şisă menţină volatilitatea la cote ridicate, transmite Reuters.


Piaţa a avut cel mai ridicat rulaj de la mijlocul lunii martie, iarindicele Standard & Poor's (S&P) 500 aatins un nou minim al acestui an înainte de a reveni puternic şi aînchide în creştere. S&P 500 a coborât cu 6,8% în cele şapteşedinţe anterioare.


Acţiunile din sectorul tehnologiei au urcat dupămai multe zile de scădere, care au împins piaţa Nasdaq pe minuspentru 2011, indicele Composite revenind însă pe plus până lafinalul şedinţei de miercuri.


Mulţi investitori consideră însă că creşterile de miercurireprezintă o revenire de scurtă durată.


Datele slabe publicate recent privind cheltuielile de consum şiactivitatea din industria prelucrătoare din SUA subliniază situaţiadificilă din economie, după un prim semestru în care ProdusulIntern Brut al SUA a înregistrat numai o creştere modestă.


Totodată, criza datoriilor de stat din zona euro va împingeinvestitorii la prudenţă.


În acest context, indicele Dow Jones IndustrialAverage a închis în urcare cu 0,25%, iar S&P 500 aavansat cu 0,5%. Piaţa Nasdaq a câştigat 0,89%.


Indicele S&P al tehnologiei a avut cele mai bune performanţe,urcând cu 1,2%, în timp ce sectorul energetic a coborât cu0,6%.

Traderii susţin că unii investitori au decis să cumpere dupăcomentariile fostului vicepreşedinte al Federal Reserve DOnaldKohn, care a declarat pentru Wall Street Journal că banca centralăamericană ar putea lua în calcul o nouă rundă de măsuri destimulare a economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO