Business Internaţional

Dr. Doom: Uitaţi de Portugalia! Făceţi-vă griji în legătură cu Spania!

Dr. Doom: Uitaţi de Portugalia! Făceţi-vă griji în legătură cu Spania, o ţară prea mare pentru a putea fi salvată
07.04.2011, 14:35 966

În timp ce Grecia şi Irlanda se zbat să supravieţuiască, mulţianalişti îşi întorc privirile către Portugalia, care cel maiprobabil va urma drumul economic al celor două ţări, informeazăForbes.

Economistul Nouriel Roubini nu este atât de îngrijorat desituaţia Portugaliei pe cât îşi face griji pentru situaţiaeconomică a vecinei sale, Spania.

"Consider că principala problemă nu este Portugalia - care esteo ţară prea mică -, ci mai degrabă măsura în care efectul decontagiune s-ar putea resimţi, în timp, şi în Spania, o ţară carepe de o parte este prea mare pentru a eşua şi pe de altă parte esteprea mare pentru a fi salvată", a declarat Roubini.

Citând riscurile fundamentale la care sunt expuse pieţeleimobiliare, sistemul financiar, şomajul şi abilitatea ţării de aconcura cu celelalte state UE, Roubini a indicat că situatianaţiunii spaniole este destul de rea. Potrivit acestuia, Spania vatrebui să ia decizii grele pentru a se putea proteja, printre carese numără accelerarea reformei structurale şi întărirea măsurilorde austeritate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO