Business Internaţional

“Nu toate problemele au o soluţie rapidă. Unele lucruri se vor soluţiona de-a lungul anilor”. Ce a declarat astăzi cancelarul german Angela Merkel

Angela Merkel

Autor: Alexandru Matei

09.12.2011, 16:17 633

"Nu toate problemele au o soluţie rapidă. Unele lucruri se vor soluţiona de-a lungul anilor", a declarat cancelarul german Angela Merkel astăzi, în cea de-a doua zi a summit-ului european. "Dacă vrem să avem o monedă comună, atunci trebuie să acceptăm faptul că instituţiile europene au un anumit grad de responsabilitate".

Declaraţiile lui Merkel:

"Noaptea trecută a arătat clar că există dorinţa de a face ceva. Per ansamblu, există ţări care deşi nu fac parte din zona euro, doresc să ne urmeze pe drumul către stabilitate. Spiritul de echipă a fost vizibil".

"Ca şi european, gândim în termeni de 27 de ţări şi ar fi bizar dacă aş veni aici şi aş spune că vreau să fac un tratat care să nu includă toate cele 27 de ţări. Nu sunt dezamăgită, chiar opusul. Sunt foarte optimistă. Ca european mi-ar fi plăcut să spună şi Marea Britanie <<da>> (modificărilor tratatelor europene n. red.)".

"Ştiu că în ultimele două zile mulţi oameni s-au uitat la noi şi cred că este clar că Europa şi-a dat seama de cât de serioase sunt problemele sale. Am reuşit să tragem concluzii din greşelile trecutului. Tragem concluzii şi câştigăm credibilitate pas cu pas".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO