Business Internaţional

Playboy Mansion, evaluată la 54 mil. euro într-un proces al acţionarilor

no title

Autor: Radu Racu

12.02.2011, 13:14 57

Playboy Mansion, casa cu 29 de dormitoare amilionarului american Hugh Hefner, valorează 54 demilioane de dolari, de circa 45 de ori mai mult decât a pretinseditorul revistei pentru bărbaţi în registrelecontabile, scrie Bloomberg.

Hugh Hefner, 84 de ani, încearcă să-şidelisteze compania Playboy Enterprises şi subevaluează activelepentru a le răscumpăra mai ieftin. În prezent, fondatorul Playboydeţine 69,5% din acţiuni.

Playboy Mansion - galerieFOTO

Doi acţionari minoritari, Charles A. Germershausen şi FeivelGottlieb l-au chemat pe Hefner la tribunal pentrua da socoteală pentruu schema ce "pare creată intenţionat pentruinducerea în eroare sau cel puţin derutarea acţionarilor Playboy".Aceasta este una din cele două acţiuni în instanţă înaintate deacţionarii minoritari care îl acuză pe Hefner că încearcă să-ipăcălească.

Evaluarea de 54 de milioane de dolari a fost făcută în lunaoctombrie defirma Raine Securities. Conform datelor prezentate înraportul financiar din anul 2009, Playboy Mansionvalorează 1,2 milioane de dolari, uşor mai mult decât preţul de1,05 milioane de dolari pe care Hefner l-a plătit în anul 1971pentru a cumpăra casa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO