AdePlast investeşte 15 mil. € într-o fabrică la Oradea: „Credem că anul 2016 va fi unul extraordinar de bun pentru toată piaţa de construcţii“. La jumătatea anului vânzările au o creştere de 17%, la 161 mil. lei

29 iul 2016 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast Ploieşti, deţinut de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a avut vânzări de 161 de milioane de lei în primul semestru, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a încasat 137,5 milioane de lei.

„Pe divizia de mortare am crescut cu 8-9% şi credem că piaţa a înregistrat aceeaşi creştere sau poate chiar mai mare, pentru că au explodat construcţiile. În aprilie am avut un avans de 45% pentru întregul bu­siness şi datorită volumului mare al cererii, am fost chiar nevoiţi să refuzăm unii clienţi. Apoi vânzările au luat-o în jos în mod inexplicabil, nu ştim ce s-a întâm­plat“, spune Marcel Bărbuţ, CEO al AdePlast.

Pentru acest an, compania estimează un avans între 10 şi 15% al cifrei de afaceri, după ce anul trecut a crescut cu 2%, la 305,7 mil. lei, cu un profit net de 13 milioane de lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.07.2016

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
AdePlast
, investitii
, fabrica
, Oradea
, constructii
, export
, materiale de constructii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide