Companii

ANALIZĂ ZF. Fermierii din mediul rural au pe masă fonduri de jumătate de miliard de euro, dar într-o lună au fost depuse proiecte pentru doar 40% din sumă. „Interesul este slăbuţ“

ANALIZĂ ZF. Fermierii din mediul rural au pe masă...

Autor: Florentina Niţu

07.12.2023, 11:00 186

Consultant pentru accesarea fondurilor UE: „Condiţiile de elibilitate sunt greu de îndeplinit şi cofinanţarea beneficiarului e mai mare decât în trecut“ Până acum au fost depuse 1.800 de proiecte, a căror valoare este de 211 mil. euro, adică 40% din valoarea totală a celor patru sesiuni deschise Singura categorie care a depăşit plafonul alocat a fost instalarea tinerilor fermieri în zona montană, cu o cerere dublă faţă de suma disponibilă.

Peste 500 de milioane de euro din noul Plan Naţional Strategic 2023-2027 sunt disponibili pentru investiţii în mediul rural. În prezent, sunt deschise patru sesiuni de depunere a proiectelor, valabile până la finalul lunii ianuarie, respectiv lunii februarie, pentru investiţii agricole şi nonagricole în mediul rural. Cu toate acestea, au fost depuse proiecte care însumează doar 40% din plafon. Singura categorie care a depăşit plafonul alocat a fost instalarea tinerilor fermieri în zona montană, cu o cerere dublă faţă de suma disponibilă.

„Interesul este slăbuţ. Condiţiile de eligibilitate sunt greu de îndeplinit şi co-finanţarea beneficiarului e mai mare decât în trecut“, spune Daniel Stănescu, consultant pentru accesarea fondurilor UE, proprietarul Global Company Incorporate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO