Antreprenori locali: O farmacistă din Tulcea a dezvoltat un lanţ de 47 de farmacii cu afaceri de 25 de milioane de euro

11 ian 2017 Autor: Mirabela Tiron

Valentina Călin, absolventă a Facultăţii de Far­macie din cadrul Universităţii Ovidius, deschidea în 1996 prima drogherie Mini-Farm în oraşul Babadag, judeţul Tulcea, iar în prezent a ajuns la o reţea de 47 de unităţi şi afaceri de 25 mil. euro.

„Este din ce în ce mai dificil de gestionat o afacere în acest domeniu din cauza schimbărilor frecvente de legislaţie, în special de modificare a preţurilor, dar chiar şi aşa în 2016 am dezvoltat reţeaua de farmacii şi am reuşit să ne înfiinţăm şi propriul depozit farmaceutic Novoline Pharm, care era absolut necesar pentru aprovizionarea centralizată cu medicamente“, a spus antreprenoarea pentru ZF.

Compania Mini-Farm a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 25 mil. euro, faţă de 20 de milioane de euro anul anterior, iar pentru   2017 antrepre­noa­rea estimează o creştere a cifrei de afaceri  cu 15% conform planului de dezvoltare pentru anul în curs. Afacerile lanţului Mini-Farm au crescut semnificativ în ultimii ani, în 2010 cifra de afaceri se ridica la 32 milioane de lei (circa 7 milioane de euro), arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2017

 
Cuvinte cheie:
afaceri
, tulcea
, dezvoltare
, antreprenori
, farmacii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide