Companii

Austriecii de la Drumserv au modernizat 35 km de drum judeţean în Sibiu pentru 150,3 mil. lei

Austriecii de la Drumserv au modernizat 35 km de drum...

Autor: Laurentiu Cotu

22.02.2024, 13:30 136

Compania Drumserv din Târgu-Mureş, parte a grupului austric Swietelsky, a finalizat o investiţie de 150,3 mil. lei (peste 30 mil. euro), ce a presupus modernizarea a 35 km de drum în judeţul Sibiu. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost de 26 de luni, investiţia fiind finanţată de Consiliul Judeţean Sibiu din fonduri europene accesate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, fonduri naţionale nerambursabile şi din bugetul local, potrivit unui comunicat de presă al CJ Sibiu.

„În 26 de luni, toţi cei 35 de kilometri ai DJ 106 B, care leagă comuna Şura Mică de localitatea Ţapu, au fost reabilitaţi de Consiliul Judeţean Sibiu, printr-o investiţie de 150,35 milioane de lei. Nu doar suprafaţa drumului a fost modernizată, de importante beneficii bucurându-se şi locuitorii satelor tranzitate de drumul judeţean, cărora le-au fost amenajate trotuare şi accese către proprietăţi. Durata medie de deplasare pe drumul reabilitat a scăzut cu 30%, acesta fiind deja preferat de cei care călătoresc din Sibiu în direcţia Blaj, renunţând la «clasica» variantă care trecea prin Copşa Mică“, se arată în comunicatul de presă transmis de Consiliul Judeţean Sibiu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO