Companii

Brexitul încurcă afacerile producătorilor de carne de pasăre. Transavia: încercăm să ne ducem pe alte pieţe

Ioan Popa, CEO Transavia

Ioan Popa, CEO Transavia

Autor: Roana Rotaru

07.07.2017, 00:07 1435

Ieşirea Marii Britanii din UE pune producătorii de carne de pasăre în situaţia de a-şi regândi strategia de ex­port, în contextul în care Ma­rea Britanie, prin­ci­palul lor part­ner extern, care acoperă 35% din va­loa­rea totală a ex­por­­turilor, nu se va mai su­pune prin­cipiului liberei circulaţii a mărfurilor.

„Cifra anuală a ex­por­tului în Marea Bri­ta­nie depăşeşte 10 mi­lioane de  euro, în con­diţiile în care exportul reprezintă 15% din cifra anuală a Trans­avia, deci este o con­tribuţie im­por­tantă. În per­spec­tiva anunţării Bre­xitu­­lui, ana­li­zăm posibi­li­tatea extinderii exportului şi în alte ţări cen­tral-europene, pre­cum Italia, unde ex­portăm produsele noastre din carne de pui sub brandul Fragedo“, a declarat pen­tru ZF Ioan Popa, CEO Trans­avia, un business cu venituri anuale de 140 mil. euro.

Din cauza Brexi­tu­lui, producătorii de carne de pasăre ar pu­tea fi nevoiţi să vândă mai ieftin la export, pentru că en­gle­­zii nu vor dori să su­porte ei plata taxelor va­male prin creştera pre­ţu­rilor pe piaţa bri­ta­­­nică, po­trivit lui Ilie Van, pre­şe­din­tele Uniu­­­­­nii Cres­că­torilor de Păsări din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO