Companii

Bursă. Meta Estate Trust vrea să-şi dezvolte propriile proiecte imobiliare şi să investească în spaţii de retail, nu doar în rezidenţial

Echipa executivă a Meta Estate Trust

Echipa executivă a Meta Estate Trust

Autor: Bogdan Alecu

16.11.2023, 09:30 469

Meta Estate Trust, (simbol bursier MET), com­panie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, vrea să îşi extindă portofoliul de investiţii şi în alte nişe ale sectorului imobiliar, pentru o eficienţă mai mare a portofoliului.

„Anul viitor vom fi puşi în poziţia de a decide ce vom face cu capitalul, vrem să ajungem să avem în portofoliu expunere pe toate sectoarele pieţei imobiliare. Momen­tan am mizat pe rezidenţial şi mai departe vom miza pe retail comercial în clădiri rezidenţiale“, a spus Alexandru Bonea, CEO şi cofondator al Meta Estate Trust.

Compania a investit peste 50 milioane de lei (10,6 mi­lioane de euro) în primele 9 luni ale anului în 16 proiecte, iar portofoliul de investiţii al companiei a ajuns la valoarea de 93,6 milioane de lei. Activele totale ale Meta Estate Trust au depăşit 107 milioane de lei, o creştere de 9% faţă de sfârşitul anului 2022, finanţate în principal din lichidităţile suplimentare generate de proiectele finalizate în acest an.

„Anul acesta, piaţa imobiliară din România a stagnat, iar numărul tranzacţiilor a scăzut. Cu toate acestea, noi am reuşit să livrăm rezultate performante şi să ne depăşim ţintele financiare. Acest lucru dovedeşte faptul că strategia noastră investiţională funcţionează în orice context de piaţă şi că modelul nostru de business este unul rezilient, adaptabil ciclurilor de piaţă. ‚În viitor, ne vom concentra pe dezvoltarea liniei de afaceri parteneriate cu dezvoltatorii, monetizarea graduală a portofoliului de investiţii din linia de afaceri early-stage, şi operaţionalizarea unor noi proiecte în segmentul de închirieri. Vom continua să extindem portofoliul de proiecte prin utilizarea resurselor proprii şi a finanţării bancare suplimentare“, a spus Alexandru Bonea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO