Companii

Dacia pierde teren pe cele mai mari pieţe ale sale

Dacia pierde teren pe cele mai mari pieţe ale sale

Autor: Bogdan Alecu

07.05.2015, 00:03 241

Vânzările mărcii Dacia încetinesc atât în Franţa, cât şi în Germania în primele patru luni ale acestui an, potrivit datelor asociaţiilor producătorilor auto pe măsură ce clienţii se îndreaptă către automobile mai scumpe.

În Franţa,  înmatriculările Dacia au scăzut cu 9,8% în primele patru luni ale acestui an, la 35.766 unităţi, înregistrând cel mai puternic declin în rândul mărcilor cu un volum mare al vânzărilor, în timp ce piaţa a înregistrat o creştere de 5,6%, la 648.087 de unităţi.

În Germania înmatriculările de autoturisme Dacia noi au scăzut cu 3,4% în primele patru luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 15.162 unităţi, într-o piaţă în urcare cu 6,4%, la 1,049 milioane vehicule, potrivit datelor publicate miercuri de biroul german de înmatriculări auto.

Cota de piaţă a Dacia în Germania era de 1,4% la finalul lunii aprilie, similară cu cea din martie. În luna aprilie, vânzările Dacia pe piaţa germană au crescut cu 5,1%, la 4.510 autoturisme, cota de piaţă fiind de 1,5%. Astfel, de la un declin de aproape 7% după primul trimestru, declinul s-a înjumătăţit după luna aprilie.

Nicolas Maure, directorul general şi preşedintele Automobile Dacia, declara într-un interviu acordat ZF în luna martie că declinul din Franţa şi Germania este compensat de pieţe care cresc puternic precum Spania, Italia şi UK, unde brandul românesc punctează creşteri de două cifre şi deja volumele nu sunt atât de mici şi combinate cu o stabilitate sau o evoluţie plus/minus de o cifră pe pieţele mari precum Franţa sau Germania pot aduce o creştere.

Pe de altă parte, în Italia Dacia a urcat cu 31% în primul trimestru, la aproape 12.700 de maşini, echivalentul a 3% din piaţă, în condiţiile în care piaţa italiană a urcat în acelaşi interval cu 15%. Creşteri a mai punctat Dacia şi în Ungaria, unde Duster e cel de-al patrulea cel mai bine vândut automobil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO