Companii

Deficitul din turism s-a adâncit la 1,6 miliarde de euro în S1 anul acesta: România atrage de la străini mai puţini bani faţă de suma lăsată de români în străinătate

Deficitul din turism s-a adâncit la 1,6 miliarde de euro...

Autor: Mirabela Tiron

23.08.2023, 16:40 118

Românii au cheltuit 3,7 mld. euro pe deplasări în afara ţării în prima jumătate din acest an, dublu faţă de S1/2019, anul de referinţă din turism de dinainte de pandemie.

Românii au cheltuit 3,7 mi­liarde de euro pe deplasări în străinătate în prima jumătate din acest an, nivel aproape du­blu faţă de perioada similară din 2019, an de referinţă în turism. şi în creştere cu 14% faţă de S1 din anul anterior, arată datele de la BNR şi calculele ZF.

Odată cu ridicarea restric­ţiilor de după pandemia de  COVID-19 românii au scos tot mai mulţi bani  pentru călăto­riile în străinătate şi deşi a cres­cut şi suma cheltuită de străini în ţară, balanţa continuă să fie pe de­ficit. Străinii lasă pe de­pla­să­ri­le în ţară mai puţini bani decât cheltuie românii în străi­nă­­tate. Ro­mânia nu reuşeşte să se po­ziţio­neze ca o destinaţie turistică pe harta europeană şi mondială, la fel cum se întâmplă cu Franţa, Spania, Italia şi chiar Cehia sau Polonia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO