Directorul de dezvoltare a produselor şi a producţiei în cadrul Preh: Reputaţia bună a inginerilor ieşeni ne-a determinat să deschidem un al doilea centru aici

15 mar 2017 Autor: Adelina Mihai

Noul centru de inginerie din Iaşi al furni­zorului pentru industria construc­toare de autovehicule Preh, care va fi ope­raţional începând de luna viitoare, ar  putea ajunge pe termen mediu la un efec­tiv de 100 de angajaţi.

Pentru anul acesta, compania are în plan angajarea a 60 de ingineri de IT la Iaşi şi a altor 20- 30 de astfel de specialişti la Braşov (unde Preh are deja un centru de inginerie cu 50 de per­soane).

„Reputaţia bună a inginerilor ieşeni şi existenţa aeroportului inter­naţional au fost câţiva dintre factorii care ne-au deter­minat să deschidem al doilea cen­tru de inginerie al Preh din România, la Iaşi“, a spus Jochen Ehrenberg, direc­torul Departa­men­tului pentru Dezvol­tarea Pro­duselor şi Producţiei în grupul Preh, prezent ieri la Iaşi la un eveniment organizat de companie pentru a anunţa deschiderea noului centru de inginerie al companiei la Iaşi.

Preh a intrat în România în 2009, la Braşov, printr-o fabrică care a ajuns la 1.000 de angajaţi în prezent, în care pro­duc şi dezvoltă comutatoare pentru vo­lane multifuncţionale, precum şi sis­teme de control al climatizării pentru pro­ducă­torii de autovehicule. Tot la Braşov, com­pania are 50 de ingineri de IT care lu­crează în centrul de dez­vol­tare hard­ware-software al com­paniei, unde Preh vrea să mai angajeze 20- 30 de oameni anul acesta, iar începând cu luna viitoare va deveni operaţional şi centrul de in­ginerie din Iaşi.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.03.2017

 
Cuvinte cheie:
iasi
, dezvoltare
, ingineri
, director
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide