Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj: Medicamentele fabricate în România au sub 25% cotă de piaţă. În 2008 aveau 40%

21 mar 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Doar un sfert dintre medicamentele vândute pe piaţa românească anul trecut au fost fabricate în România pentru că investitorii nu mai sunt interesaţi de producţia de medicamente, susţine Dragoş Damian, directorul general al Terapia Cluj, subsidiara indienilor de la Sun Pharma şi unul dintre cei mai mari producători şi exportatori din industria locală de medicamente.

„Cota de piaţă a medicamentelor fabricate în România a scăzut de la circa 40% în 2008 la sub 25% în 2016 şi nu există investitori noi interesaţi de România în acest domeniu. Încontinuu intră fabrici româneşti în şomaj tehnic. Ne este foarte greu să fabricăm medicamentele cu preţuri reglementate, dar acestea reprezintă  businessul de bază”, a explicat Dragoş Damian.

Dragoş Damian a arătat că trei fabrici de medicamente se află în şomaj tehnic, iar două reprezentanţe sunt în procedura de închidere, ceea ce reprezintă un risc pentru pacienţii români de a nu găsi chiar şi medicamentele uzuale. Executivul român  nu a dorit să precizeze care sunt aceste companii.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2017

 
Cuvinte cheie:
medicamente
, romania
, cluj
, dragos damian
, terapie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide