Energie

Este România în pericol de a se transforma în importator de curent? Aflaţi la ZF Power Summit '17

Este România în pericol de a se transforma în...

Autor: Roxana Petrescu

15.02.2017, 00:05 531

Începutul acestui an a fost unul dintre cele mai agitate pentru sectorul energetic local, preţul energiei pe piaţa spot sărind de la o medie de circa 33 de euro pe MWh la peste 100 de euro pe MWh. Mai mult, zile la rand Romania a importat energie de la vecinii săi, în contextul în care piaţa locală este în mod tradiţional un "izvor" de electri­citate pentru economiile din jur.

Ce a dus preţul energiei la niveluri nemaiîntalnite şi care sunt lecţiile care pot fi învăţate din cea mai fierbinte iarnă a energiei romaneşti? Lipsa de investiţii în sistem începe să-şi arate efectele? De ce statele vecine reuşesc să pro­ducă energie la pre­ţuri mai mici, Ro­mania devenind astfel impor­tator din cuplarea pie­ţelor? Este cazul să revină contractele di­recte de energie pentru a di­minua din puterea pieţei spot?

ZF îi cheamă la masa dis­cuţiilor pe cei mai mari jucători din domeniul ener­getic pentru a găsi răspunsurile la aceste întrebări. Care este locul întal­nirii? ZF Power Summit '17, confe­rinţă ajunsă deja la cea de-a şasea ediţie, care a devenit un standard în do­meniul de profil prin calitatea dezba­terilor şi calibrul invitaţilor săi.

Daniela Lulache, directorul ge­neral al Nuclear­electrica, Sorin Boza, directorul general al Com­plexului Energetic Oltenia, Victor Ionescu, directorul general al bursei de energie OPCOM, Ion Lungu, preşe­dintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din Romania, şi Florin Tobescu, şeful direcţiei de analiză şi reglementări din partea ANRE vin pe 21 februarie pentru a explica ce a generat una dintre cele mai fierbinţi ierni pentru energia locală.

ZF Power Summit'17. Două zile. Totul despre energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO