Companii

Furnizorul de inputuri Agroind Cauaceu investeşte 2 mil. euro într-o bază pentru cereale

Furnizorul de inputuri Agroind Cauaceu investeşte 2 mil....

Autor: Mădălina Dediu Panaete

31.08.2017, 00:07 1669

Agroind Cauaceu, companie specializată în comerţul cu cereale şi inputuri pentru agricultură, va deschide anul viitor a cincea bază de colectare şi depozitare a cerealelor a societăţii, în localitatea Batăr (jud. Bihor).

„Vom face o bază nouă pentru cereale. Am primit acordul de finanţare pentru un proiect cu fonduri europene de circa 2 milioane de euro. Vom începe con­strucţia bazei anul acesta şi vom finaliza proiectul anul viitor“, a declarat Dan Corbuţ, proprietarul Agroind Cauaceu, una dintre cele mai mari companii antre­pre­noriale din judeţul Bihor. Compania a avut în primul semestru o cifră de afaceri mai mare cu circa 5% faţă de perioada similară a anului anterior, iar antreprenorul estimează că ritmul de creştere se va păstra până la finalul anului. Astfel, compania ar putea ajunge la afaceri de 59-60 mil. euro în acest an.

Agroind Cauaceu este a treia cea mai mare companie cu capital privat românesc din judeţul Bihor într-un top condus de Votrom (distribuţie combustibili) şi European Food (industria alimentară). Compania comercializează cereale, inputuri pentru agricultură (seminţe, îngrăşă­minte, pesticide), dar lucrează şi 4.000 de hectare de teren agricol, pe care cultivă cereale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO