Companii

Încă o insolvenţă zguduie piaţa farma. Distribuitorul de medicamente Polisano din Sibiu a intrat în insolvenţă

Încă o insolvenţă zguduie piaţa farma....

Autor: Georgiana Mihalache

07.11.2016, 00:05 18360

Polisano, al cincilea distribuitor de medicamente de pe piaţa locală, care avea în 2014 afaceri de peste 1,3 mld. lei, a intrat în insolvenţă, potrivit deciziei Tribunalului din Sibiu, administrator judiciar fiind compania BDO Business Reconstructuring.

 
Remus Borza, actualul preşedinte al Polisano, spunea în vara acestui an că ia în calcul inclusiv varianta intrării în insolvenţă a companiei de distribuţie Polisano SA, cea mai mare din grup, însă afirma că acest lucru nu ar influenţa celelalte afaceri din grup. Polisano a cedat recent şi 78 de farmacii din lanţul propriu către acţionarii reţelei de farmacii Sensiblu într-o tranzacţie a cărei valoare nu a fost făcută publică. Afacerile din retailul şi distribuţia de medicamente sunt legate, fiind un model de business folosit de mulţi antreprenori din farma (Anca Vlad, Ovidiu Buluc sau grupul A&D Pharma).
 
Din grupul Poli­sano mai fac parte un spital privat în Sibiu, o reţea de clinici, dar şi o fabrică de medi­camente, una dintre puţinele investiţii de la zero în această industrie în ultimii ani.  
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO