Companii

Lidl ar putea ajunge la afaceri de jumătate de miliard de euro în 2011

Lidl ar putea ajunge la afaceri de jumătate de miliard de euro în 2011

Autor: Cristina Rosca

30.08.2011, 14:28 826

Retailerul german Lidl România, care deţine pe piaţa locală o reţea de 107 magazine, ar putea ajunge la finalul lui 2011 la afaceri de aproape jumătate de miliard de euro dacă îşi menţine ritmul de creştere din ultimii doi ani şi dacă deschide cele câteva zeci de magazine până la finalul anului, unităţi deja aflate în construcţie.

Afacerile Lidl au fost anul trecut de 1,45 mld. lei (345 mil. euro), în creştere cu circa 11% faţa de 2009. Mai mult, compania a crescut şi în 2009 comparativ cu anul anterior cu 28%. Astfel, afacerile Lidl au continuat să avanseze într-o perioadă în care consumul a scăzut cumulat cu 14%.

Mai mult, potrivit informaţiilor deţinute de ZF Lidl are în construcţie în prezent câteva zeci de magazine, ce ar putea fi inaugurate până la finalul anului.

Site-urile şi reprezentanţii mai multor primării din ţară au confirmat pentru ZF că au fost oferite autorizaţii de construcţii pentru magazine Lidl, iar şantierele grupului german sunt situate în multe cazuri foarte aproape de alţi competitori.

Mai multe surse din cadrul primăriilor au declarat pentru ZF că este posibil ca toate magazinele Lidl să fie deschise simultan, în toamna acestui an, mai precis în luna septem­brie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO