Reportaj ZF de la târgul agroalimentar din Herăstrău: Românii vor produse tradiţionale, dar nu sunt dispuşi să plătească 65 de lei pe kilogramul de găluşte cu prune

12 oct 2017 Autor: Roana Rotaru

Răspunsul producătorilor: „Noi suntem aici pentru cei care nu au timp să gătească acasă, pentru cei care lucrează de dimineaţa până seara. Ei cumpără!“.

Peste 100 de producători agricoli din mai multe regiuni ale ţării au venit în parcul Herăstrău din Capitală cu sute de produse româneşti gata să le vândă bucureştenilor, prea ocupaţi să mai facă în casă dulceaţă, zacusă sau bulion. Încă de la intrare în parc, din zona Charles de Gaulle, te îmbie un miros de pâi­ne cu cartofi proas­păt coaptă, iar dacă mai înaintezi puţin oferta se diversifică şi apar cârnaţii, pâinea cu untură, boia şi cea­pă, zacusca cu ciu­perci, peştele afu­mat, toa­te pregătite după reţete tradi­ţio­nale, cum obiş­nuiau bunicii. Târgul agro­ali­men­tar din Herăstrău îţi per­mite practic să năvăleşti în că­mă­rile sătenilor, unde, după profilul fie­că­rei tarabe, găseşti câr­naţi, jumări din car­ne de porc, cozonac, plăcinte cu me­re, dovleac, vişine sau brânză dulce, bună­tăţi pe care oricât le-ai căuta în super­marketuri, nu le gă­seşti, pentru că sunt pro­duse artizanale, făcute de gospodari cu mâ­na şi cu energia lor, nu de nişte utilaje dintr-o fabrică.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2017

 
Cuvinte cheie:
produse
, herastrau
, targ
, zf
, dispunere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide