Retail&Agrobusiness

O fabrică de lactate din Arad a vândut brânzeturi de 2,3 mil. euro în 2017. O treime din business, la export

Ioan Branga, preşedintele Cris Sib Lacto: Avem o problemă cu forţa de muncă. Oamenii tineri nu vor să lucreze cu animalele. Vor la birou, în faţa unui calculator, la căldură.

Ioan Branga, preşedintele Cris Sib Lacto: Avem o problemă cu forţa de muncă. Oamenii tineri nu vor să lucreze cu animalele. Vor la birou, în faţa unui calculator, la căldură.

Autor: Roana Rotaru

26.03.2018, 00:06 1429

Fabrica de lactate Cris Sib Lacto din Socodor, judeţul Arad, un business deţinut de 14 ciobani arădeni şi sibieni, a vândut anul trecut brânzeturi de circa 10,6 mil. lei (2,3 mil. euro) în lanţurile de magazine Lidl, Mega Image, Carrefour şi Profi, dar şi la export unde fermierii fac 30% din business.

Cris Sib Lacto produce în jur de 150 tone de brânzeturi lunar, atât din lapte de oaie, cât şi de vacă. Pe timpul verii, cât timp oile dau lapte, Cris Sib Lacto procesează circa 25.000 de litri de lapte de oaie pe zi, iar pe timpul iernii fabrica procesează în jur de 7.000- 8.000 de litri de lapte de vacă pe zi, potrivit reprezentanţilor companiei. Fabrica de lactate din Socodor poate procesa până la 70.000 de litri în 24 de ore.

„Vindem circa 60% din producţie sub marca privată a retailerului şi 40% sub brand propiu. Mă avantajează să vând sub marca privată magazin pentru că am piaţă de desfacere pentru marfă. Dezavantajul este că nu te cunoaşte clientul. Fiecare unitatea de procesare are o serie şi un număr care sunt trecute pe ambalajul mărcii private, însă trebuie să fii specialist ca să ştii cine l-a produs“, a spus Ioan Branga, preşedintele societăţii pe acţiuni Cris Sib Lacto.

Fabrica de lactate Cris Sib Lacto trimite bânzeturi la export de circa 600.000 euro, în Slovacia, Spania, Italia şi de curând în SUA .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO