Retail&Agrobusiness

Transavia cumpără cu 2 mil. euro activele unui producător din Caraş-Severin

Transavia cumpără cu 2 mil. euro activele unui...

Autor: Dana Ciriperu

30.10.2014, 00:06 879
Producătorul de carne de pasăre Transavia din Alba-Iulia, deţinut de omul de afaceri Ioan Popa, a făcut o ofertă de două milioane de euro pentru a prelua toate activele companiei Food 2000 SRL din Caraş-Severin, un business în aceeaşi industrie aflat în insolvenţă din 2011, potrivit unui document publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
 
„Din punctul nostru de vedere, tranzacţia a fost încheiată, activele au fost preluate de Transavia care a mandatat o casă de avocatură să stabilească în ce măsură mai este nevoie în acest proces de avizul Consiliului Concurenţei“, a spus pentru ZF Bogdan Herzog, asociat coordonator al Aba Insolvency, administrator judiciar al Food 2000.
 
Reprezentanţii Trans­avia nu au comentat informaţia. Potrivit unor surse din piaţă, Transavia a fost asistată în această tran­zacţie de compania de consultanţă fiscală şi audit PwC.
 
Producătorul din Caraş-Severin, care de­ţine două ferme de păsări şi un abator, precizează într-un document postat pe site-ul propriu că o parte din banii obţi­nuţi prin această vânzare va merge către plata creanţelor, astfel că firma ar putea finaliza procesul de reorganizare până în 30 septembrie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO