Companii

Topul celor mai mari tranzacţii din semestrul I 2016: zece deal-uri ţin în spate o treime din piaţă

Topul celor mai mari tranzacţii din semestrul I 2016:...

Autor: Cristina Roşca

31.10.2016, 22:00 378
O treime din totalul pieţei de fuziuni şi achiziţii din prima jumătate de an a stat în mâinile celor mai mari zece acorduri, care au avut o valoare cumu­lată de 345 mil. dolari, potrivit calculelor ZF pe baza datelor companiei de consultanţă EY.
 
În primele şase luni din acest an s-au încheiat 56 de tranzacţii cu o valoare cumulată de 1,1 mld. dolari, potrivit datelor EY. Cele mai mari zece au o valoare de 345 mil. dolari, deci aproape o treime din piaţă.
 
Piaţa de fuziuni şi achiziţii a suferit în prima parte a anului un declin substanţial atât în valoare, cât şi în volum. Valoarea totală a deal-urilor s-a redus la aproape jumătate, pe când numărul lor a scăzut cu circa 30%, semn că s-au încheiat şi mai puţine acorduri şi mai mici.
 
Datele EY arată că cea mai mare tranzacţie a primei jumătăţi de an este cea prin care gigantul francez Lactalis a preluat businessul Albalact, cel mai mare producător de lactate, în schimbul sumei de 98 mil. dolari. Compania de consultanţă nu ia în calcul mutarea prin care compania sud-africană NEPI a pre­luat pentru circa 100 mil. euro (109 mil. dolari) mallul Sibiu Shopping City, tranzacţie anunţată la final de iunie, deci la finalul primului se­mes­tru. În acest context, nicio tranzacţie de pe piaţa lo­ca­lă nu a depăşit acest prag, de 100 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO