Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Marcin Lapinski, preşedintele Skanska Property România

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Marcin...

Autor: Andreea Neferu

10.11.2015, 00:06 503

Marcin Lapinski, 36 de ani, este preşedintele Skanska Property România, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de clădiri de birouri de pe plan local. Lucrează în cadrul Skanska din 2006 şi a absolvit finanţe şi bănci la Universitatea de Studii Economice din Varşovia.

Grupul suedez Skanska a devenit în ultimii ani un nume referinţă pe piaţa locală de birouri, primul lor proiect în România fiind complexul Green Court din zona Floreasca - Barbu Văcărescu. Grupul a construit deja două clădiri de birouri din cele trei pe care le va cuprinde complexul Green Court, ce va avea o suprafaţă închiriabilă totală de 52.000 de metri pătraţi. Skanska a vândut deja prima clădire din acest proiect de birouri către Globalworth, compania de dezvoltare imobiliară condusă de grecul Ioannis Papalekas, pentru 44 de milioane de euro. De asemenea, în piaţă a apărut informaţia că şi cea de-a doua clădire din Green Court ar urma să ajungă pe mânile Globalworth după ce părţile ar fi semnat luna aceasta un memorandum de înţelegere privind o nouă tranzacţie.

Recent, sudezii au cumpărat 2,1 hectare din terenul fostei platforme industriale Pumac, din apropierea staţiei de metrou Politehnica, unde vor să construiască un nou proiect de birouri. Skanska a cumpărat cele 2,1 hectare de la omul de afaceri Ion Rădulea, care deţine proiectul Sema Park, şi de la familia Bonte, acţionar al lanţului de farmacii Centrofarm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO