Eveniment

Brexit, prima zi: România ar putea avea de jucat unul dintre cele mai dificile roluri. Pe piaţa muncii românii au ajuns a treia naţionalitate din Marea Britanie, după polonezi şi irlandezi

Brexit, prima zi: România ar putea avea de jucat unul...

Autor: Bogdan Cojocaru

30.03.2017, 00:07 524

Negocierile de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană vor afecta fiecare domeniu de politică al blo­cului comunitar, iar cele 27 de state rămase în Uniune pe lângă priorităţile comune au interese individuale de apărat în acest divorţ.

Pentru România, priorităţile în divorţul de Marea Brita­nie sunt protejarea drepturilor românilor ca cetăţeni euro­peni, finanţarea de la UE şi păstrarea unor legături bune cu Marea Britanie. Strategia de negociere a României este cen­trată pe asigurările că nu va exista discriminare între ce­tăţenii UE în timpul divorţului. Acesta ar fi principiul de bază pe care România l-ar vrea aplicat atât în timpul acordului de ieşire cât şi oricărei relaţii viitoare.

Peste 230.000 de români lucrează în Marea Britanie, ocupând locul al treilea ca naţionalitate, după irlandezi şi polonezi, cei mai mulţi imigranţi români muncind în domenii precum producţie, retail şi sănătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO