Fondul Proprietatea

Templeton fuge cu Fondul Proprietatea la Varşovia. Pentru Bursa de la Bucureşti este un dezastru

Templeton recomandă listarea Fondului Proprietatea pe bursa din Varşovia la începutul lui 2012

Autor: Andrei Chirileasa

06.07.2011, 18:07 1305

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP),recomandă ca listarea secundară a fondului să se realizeze pe bursadin Varşovia, în primul trimestru al lui 2012, potrivit unui raportpublicat pe bursa de la Bucureşti.

Listarea secundară ar trebui să fie combinată cu o ofertă depână la 10% din acţiunile existente ale Fondului, se mai arată înraport.

Anunţul vine în urma unui studiu care a durat şase luni şi dupăconsultări cu opt importante bănci de investiţii globale, potrivitreprezentanţilor Templeton.

"În urma unui proces de analiză foarte detaliată, recomandămlistarea secundară la Bursa din Varşovia datorită avantajelor clarepentru acţionarii Fondului Proprietatea, precum vizibilitateainternaţională sporită şi accesul simplificat pentru o bazădiversificată de investitori instituţionali cu perspectivă petermen lung, cum ar fi fondurile de pensii. Credem cu tărie călistarea secundară propusă poate genera cerere suplimentară pentruacţiunile Fondului şi poate avea un impact pozitiv asupradiscountului faţă de Valoarea Unitară a Activului Net din prezent.Sperăm că acţionarii vor susţine recomandarea noastră la AdunareaGenerală a Acţionarilor ce va avea loc în septembrie sau octombrie2011", a declarat Greg Konieczny, managerul de fond al FondulProprietatea.

Konieczny, care conduce din septembrie 2010 echipa careadministrează Fondul Proprietatea, este polonez.

Fondul Proprietatea a fost listat pe bursa de la Bucureşti lafinele lunii ianuarie. De la listare, acţiunile FP au pierdut peste18%, capitalizarea fondului fiind în prezent de 1,72 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO