Profesii

Cum arată viitorul programelor de e-learning în România

La dezbaterile HR Insider, organizate la sediul redacţiei ZF, au participat peste 80 de experţi în domeniul resurselor umane. Foto: Andreea Alexandru

La dezbaterile HR Insider, organizate la sediul redacţiei ZF, au participat peste 80 de experţi în domeniul resurselor umane. Foto: Andreea Alexandru

Autor: Adelina Mihai

29.09.2014, 00:05 750

Afacerile firmelor care dezvoltă sau furnizează programe de învăţare online petru angajaţii din companiile din România formează o piaţă estimată de unii jucători la valori de peste un milion de euro pe an, dar există un potenţial mare de creştere a acestei industrii. HR Insider, dezbaterea lunară destinată sectorului resurselor umane realizată de ZF Corporate (platforma online de ştiri cu plată a Ziarului Financiar) aduce la aceeaşi masă consultanţi, manageri de companii, directori de resurse umane şi traineri care să vorbească despre tendinţele de pe piaţa programelor de e-learning în România.

Cum arată în prezent piaţa de instruire online, cât de mult le place angajaţilor să înveţe în faţa calculatorului, ce bugete sunt dispuse să plătească firmele pentru a-şi instrui angajaţii sunt doar câteva dintre întrebările la care vor răspunde vineri 3 octombrie invitaţii celei de-a XIII-a ediţii a HR Insider.

Dincolo de reducerea de costuri pe care o aduce metoda de instruire online - sunt şcoli de afaceri care şi-au publicat unele cursuri pe platforme care pot fi accesate gratuit - şi de uşurinţa de livrare a programelor către un număr mare de persoane, unii angajaţi sunt încă reticenţi la această formă de învăţare. Acest lucru a condus, în unele cazuri, la o îmbinare a metodelor de învăţare online cu trainingul tradiţional, oferit la clasă. Despre eficienţa colaborării online- offline în training vor vorbi invitaţii dezbaterii HR Insider de vineri, care este organizată pe tema „Cât de popular este e-learningul în rândul angajaţilor români şi care este viitorul programelor de training online în România?“.

O estimare a costurilor pentru cursuri e-learning şi o identificare a pieţelor în care e-learningul este cel mai utilizat, dar şi a unor alte industrii care vor folosi în viitor această metodă de învăţare sunt alte teme la care invitaţii HR Insider din această ediţie vor încerca să ofere un răspuns.

Peste 80 de directori de resurse umane, şefi ai firmelor de recrutare, CEO sau directori financiari, consultanţi, traineri, headhunteri, manageri ai programelor oferite de şcolile de afaceri şi absolvenţi de EMBA sau MBA au participat la primele 12 ediţii ale dezbaterii HR Insider organizate până în prezent de ZF Corporate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO