Profesii

Un manager: M-aş duce la o firmă de stat pentru 150.000 €/an

Un manager: M-aş duce la o firmă de stat pentru 150.000 €/an

Autor: Adelina Mihai

04.08.2011, 00:03 2779

Ovidiu Wencz, executivul care a ocupat timp de nouă ani funcţiade director general al producătorului de mezeluri Campofrio, spunecă ar accepta să preia conducerea unei companii de stat pentru unsalariu de cel puţin 150.000 de euro pe an (12.500 deeuro/lună).

Declaraţia lui Wencz vine în condiţiile în care reprezentanţiiFMI au spus că 15 mari companii de stat, printre care se aflăHidroelectrica sau Nuclearelectrica, trebuie să aibă managementprivat.

"Aş accepta să conduc o companie de stat strict pentru bani, peun contract de management încheiat cu ajutorul unei firme mari deavocatură, cu obiective clare şi pentru o perioadă bine stabilită",a spus Weicz.

Adrian Băicuşi, fostul şef al Siemens, care a fost la conducereaTranselectrica pentru aproape doi ani, spune că performanţacompaniilor de stat nu se va schimba dacă vor fi puşi manageri pecriterii politice.

"Sunt convins că se pot vedea rezultate spectaculoase ale unuimanager din privat la conducerea unei companii de stat chiarîntr-un an de zile. Eu am prins un an de criză la Transelectrica,însă chiar şi în aceste condiţii am redus cheltuielile cu 20%,lucru pe care l-am reuşit cu mult «scandal»", a spus Băicuşi. LaTranselectrica, Băicuşi avea salariul plafonat la 1.600 de euro, întimp ce la Siemens câştiga 20.000 de euro/lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO