ZF 24

Comănescu a câştigat un contract de foraj cu Energean Oil&Gas

Comănescu a câştigat un contract de foraj cu Energean...

Autor: Roxana Petrescu

12.09.2013, 22:06 614

Grup Servicii Petroliere (GSP), compania specializată în forajul marin care face parte din grupul Upetrom, controlat de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu (foto), a câştigat un contract pentru execuţia a patru sonde cu compania elenă Energean Oil&Gas, singurul producător de hidrocarburi din Grecia.

Lucrările se desfăşoară în zăcământul Prinos, amplasat la circa 8 kilometri nord-vest de insula Thassos. Bazinul Prinos este singura arie geologică din Grecia de unde se extrag petrol şi gaze, primele descoperiri din această zonă datând din 1973. Lucrările derulate de GSP se fac prin intermediul platfomei Fortuna (foto sus), în operaţiuni fiind implicate 51 de persoane, dintre care peste 90% sunt români, potrivit datelor furnizate de companie.

Contractul a fost semnat în iunie. „Vor fi săpate patru sonde. Prima deja am făcut-o, iar acum urmează a doua. Durata contractului este de 120 de zile”, a spus Pavlos Afendras, senior drilling engineer şi project manager din cadrul Energean Oil&Gas. Pentru anul acesta, GSP şi-a bugetat afaceri peste de 1,3 miliarde de lei (304 mil. euro), în creştere cu aproximativ 70% faţă de cele de anul trecut.

Roxana Petrescu, Thassos

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO