ZF 24

Preţul energiei dă semne de domolire după o săptămână istorică în care tranzacţiile s-au încheiat la 100 de euro

Preţul energiei dă semne de domolire după o...

Autor: Roxana Petrescu

26.01.2017, 18:45 382

Relativa stabilizare a consumului de electricitate a mai domolit preţurile de pe platfomra spot a bursei de energie OPCOM, astfel că de la un maxim de 441,5 lei pe MWh, energia se poate cumpăra azi la aproape 392 lei pe MWh, oricum dublu faţă de aceeaşi zi din 2016.

„Bucuria“ ar putea fi însă de scurtă durată în contextul în care se anunţă din nou temperaturi scăzute, lucru care are ca efect creşterea consumului de energie.

Potrivit datelor disponibile pe site-ul bursei de energie OPCOM, pe platforma PZU (piaţa pentru ziua următoare) energia cu livrare azi are un preţ mediu de 392,21 lei pe MWh, cu aproape 11% mai mic faţă de ziua de ieri. Această ieftinire vine după ce aproape o săptămână întreagă energia

s-a tranzacţionat la un nivel apropiat de 100 de euro, maxim istoric. Ceea ce a dus la această inflaţie în ceea ce priveşte preţul energiei a fost creşterea subită a consumului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO