Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Geanina Studencu a pornit în lumea antreprenoriatului în 2021 prin ateliere de muzică pentru copii după o investiţie de 3.000 euro. „Este în plan să creez un curs dedicat educatorilor şi profesorilor, dar nu pentru a lucra cu mine, ci pentru a lucra şi ei pe cont propriu.“

01.09.2022, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

Geanina Studencu a început un business propriu chiar în pandemie, în 2021, oferind ateliere muzicale copiilor prin care cei mici îşi pot dezvolta creativitatea, atenţia, motricitatea, dar şi urechea muzicală.

De la o investiţie minimă de 3.000 de euro într-un spaţiu unde să poată primi copiii, antreprenoarea aşteaptă o cifră de afaceri de circa 12.000 de euro anul acesta, cererea fiind în creştere. „Eu sunt maestrul de ceremonii şi solistă la evenimente private şi perioada pandemiei a cam pus la pământ acest domeniu de activitate, astfel că a trebuit cumva să schimb macazul. Am stat cam 9-10 luni acasă şi am învăţat ce presupune pedagogie muzicală, psihologia copilului cu privire la dezvoltare prin muzică. După aproape un an de autodidact şi câteva cursuri am pornit acest mic business“, a povestit Geanina Studencu.

Ea lucrează în familie, alături de soţul ei, iar pe lângă participarea la evenimente şi atelierele muzicale, o altă direcţie de business este şi compunerea unor cântece personalizate, care pot fi oferite drept cadou. Deşi drumul profesional a dus-o pe Geanina Studencu în domeniul economiei şi al dreptului, antreprenoarea spune că muzica a rămas în continuare marea ei pasiune.

„Eu cânt de la patru ani, am început cu pian, cu canto şi cursuri de formare. Se trage din familie, şi mama mea a cântat, dar când am crescut şi am ajuns pe la 14-15 ani, bugetul familiei nu a permis să mă dezvolt mai mult în această arie sau să urmez o şcoală de specialitate, astfel că a rămas la nivel de pasiune“, a adăugat Geanina Studencu.

Pentru a porni businessul, ea a apelat şi la familie pentru ajutor la amenajare, la prieteni pentru a-i crea un site pentru care să plătească în mai multe rate. Sunt trei grupe de copii pe care antreprenoarea îi iniţiază în lumea muzicii, pornind chiar de la un an, pentru a învăţa să se adapteze în colectivitate. Prima grupă (1 - 3 ani) include şi participarea părinţilor, cei mici nefiind încă pregătiţi să se desprindă de familie. Alte grupe sunt de la trei la şase ani şi de la şase ani la zece ani. În fiecare grupă pot intra cel mult 12 copii.

„Atelierul durează 45 de minute. Copiii pot veni fie o dată pe lună, au posibilitatea de a plăti o şedinţă individuală şi vine fiecare când poate sau au opţiunea de a-şi face un abonament lunar, ceea ce presupune că trebuie să vină patru săptămâni consecutiv.

Preţul pentru o şedinţă este 75 de lei, iar preţul unui abonament este de 250 de lei", a mai spus Geanina Studencu.

Ea a precizat că în 2021 a reuşit să scoată investiţia iniţială, ajungând la 5.000 de euro cifră de afaceri, iar pentru anul 2022 estimează un nivel de 12.000 de euro.

„Am fost angajată multi ani şi, făcând o comparaţie, nu mă mai văd în aceeaşi postură. Nu este deloc uşor, însă atunci când eşti motivat şi implicat cu tot sufletul nu există nu se poate şi găseşti soluţii pentru orice. Este important să fii un om corect, să fii autentic, să ştii că nu ai făcut rău nimănui şi dacă ţii cont de toate aceste aspecte, antreprenoriatul este frumos“, a concluzionat Geanina Studencu.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇒ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇒ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania