Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Stup edition. După 18 ani de corporaţii, Adrian Grigore a investit aproape 100.000 de euro într-un loc de joacă pentru copii. „De când avem copii, am văzut multe locuri de joacă şi am identificat anumite nevoi“

17.04.2024, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Antreprenorul îşi doreşte ca până la finalul anului să ajungă la o medie a veniturilor de 10.000 euro pe lună.

Adrian Grigore a lucrat timp de 18 ani pe poziţii de management în diferite corporaţii  însă a renunţat la jobul său pentru a merge pe drumul antreprenoriatului şi a deschis în urmă cu circa o lună un loc de joacă pentru copii numit Paglia Joy în Bucureşti, în care a investit aproape 100.000 euro.

Adrian Grigore a devenit părinte în 2013, iar în tot acest timp a mers la multe evenimente pentru copii organizate în diferite spaţii din Bucureşti şi a putut observa anumite lipsuri ale acelor spaţii fie pentru copii, fie pentru părinţi.

„Am luat la pas toate locurile de joacă din zonă şi am văzut ce ofereau, unii ofereau servicii bune, poate ne-am fi dorit şi ceva suplimentar pe lângă locul de joacă dedicat copiilor şi un loc în care să poţi socializa şi să beneficiezi de nişte servicii premium. De aici ne-a şi venit ideea acestui proiect“, spune Adrian Grigore.

Experienţa de părinte şi participant la diverse evenimente dedicate copiilor l-au ajutat pe antreprenor să identifice anumite nevoi, care nu erau satisfăcute de multe spaţii de joacă. Paglia Joy este un loc de joacă dedicat copiilor, însă are şi o cafenea unde părinţii îşi pot petrece timpul.

„Paglia Joy este o cafenea cu loc de joacă. Pe lângă copii, avem şi părinţi care au nevoie de atenţie şi servicii bune. De aici am pornit acest concept“, adaugă el.

Spaţiul de joacă are o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, însă Adrian Grigore spune că a eficientizat foarte bine spaţiul şi va continua să investească şi în funcţie de feedbackul clienţilor.

Antreprenorul visează să ajungă liderul serviciilor de enterainment pentru copii pentru comunitatea din zona de sud a Bucureştiului.

„Ne-am uitat foarte mult şi în zona de nord a Capitalei unde sunt marii jucători, acelaşi lucru vrem să oferim şi noi în Berceni.“

Chiar dacă spaţiul de joacă a fost deschis în urmă cu o lună, Paglia Joy a organizat deja câteva petreceri şi există cereri şi pentru perioada următoare.

„Am primit o cerere chiar pentru organizarea unui eveniment în august“, adaugă el. 

Deşi specificul spaţiului este organizarea de evenimente, Paglia Joy este deschis în fiecare zi, cu excepţia zilei de luni, iar părinţii pot servi o cafea în timp ce copiii se pot juca în spaţiul dedicat lor.

Antreprenorul îşi doreşte ca până la finalul anului să ajungă la o medie a veniturilor de 10.000 euro pe lună. Pe lângă închirierea spaţiului pentru petreceri şi oferirea de servicii din această zonă, antreprenorul îşi doreşte să organizeze şi ateliere dedicate copiilor.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania