Analiză

Pro si contra regionalizarii. Ce avem de castigat si de pierdut?

Pro si contra regionalizarii. Ce avem de castigat si de pierdut?

Autor: Mihai Mitrica

19.06.2011, 16:30 1152

Voievodate, tinuturi, judete sau regiuni? Poate fi Constantacapitala Moldovei de Sud? Are sens o regiune Crisana cu capitala laCluj? Lansarea brusca in discutie de catre presedintele TraianBasescu a ideii de reorganizare teritoriala a Romaniei n-a fostinsotita si de o evaluare a impactului cultural si a costurilor,despre care pana acum nu s-au dat decat asigurari ca vor finesemnificative. Deocamdata, pe piata avem viziuni, nu proiecte;intentii, iar nu studii de impact, ceea ce pentru o tema atat deimportanta este periculos de putin.

Oreorganizare administrativa a Romaniei este necesara inviziunea celor care, inclusiv la solicitarea BUSINESSMagazin, si-au exprimat opinia pesubiect in cele doua saptamani care s-au scurs de la aparitia luipe radarul media. In viziunea lor, o astfel de redesenare aanatomiei administratiei locale ar aduce cu sine o reducere abirocratiei si a coruptiei de la nivelul actualelor judete si oeficientizare a activitatii viitoarelor structuri.

Vedeţi opiniile pro şi contrareorganizării administrative pewww.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO