Auto

AAA New Kopel vrea să vândă anul acesta maşini la mâna a doua de 7,2 mil. euro

Autor: Bogdan Alecu

10.11.2011, 13:27 418

Vânzările de autoturisme second-hand ale dealerului AAA New Kopel vor înregistra în acest an o creştere de 50% a vânzărilor, la peste 1.200 de unităţi, potrivit declaraţiilor lui Eugen Maciuca, manager AAA New Kopel. Grupul New Kopel care deţine importurile mărcii SsangYong, dealerul Opel Union Motors precum şi divizia de leasing operaţional şi rent-a-car Sixt a preluat la începutul anului 2009 dealerul de maşini second-hand AAA Auto.

În condiţiile în care preţul mediu al maşinilor comercializate este de 6.000 de euro cu TVA inclus valoarea vânzărilor din acest an va fi de aproximativ 7,2 mil. euro conform calculelor ZF. Din cele 1.200 de maşini care vor fi vândute în acest an, 100 au fost deja vândute la export, pe pieţe precum Germania sau Elveţia, unde preţurile la maşinile second-hand sunt în medie cu 10% mai mari decât cele de pe piaţa locală, potrivit declaraţiilor AAA New Kopel.

Stocul lunar de maşini al AAA New Kopel este de 200 de maşini,din care 180 provin de la divizia de leasing operaţional, iar 20 au fost achiziţionate de la clienţi persoană fizică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO